Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Waar begin ik?

Is deze site de juiste plek voor u? En zo ja, hoe gaat u dan te werk?

Hoe werkt deze site?

De website zelfjeschuldenregelen.nl is er om mensen met beginnende financiële problemen te helpen een oplossing uit te werken. U onderzoekt hoeveel aflosruimte u heeft, en u maakt een plan om regelingen met uw schuldeisers te treffen. Hoe kunt u met deze site aan de slag?

Zit u hier goed?

Quickscan zelfjeschuldenregelen.nlMet de scan op de homepage kunt u snel beoordelen of deze site biedt wat u in uw situatie nodig heeft. Het kan namelijk ook zijn dat uw geldproblemen te groot of juist te klein zijn en u op een andere plek beter geholpen bent. Beantwoord een paar simpele vragen en krijg direct een advies. Start de scan via de gele knop op de homepagina.

 

Maak een aflosplan

Een invultool genaamd Aflosplan is hét hulpmiddel om mee aan de slag te gaan. Zes stappen leiden u naar een actieplan om uw achterstanden aan te pakken.

Aflosruimte bepalen

  • Stap 1. U maakt een overzicht van uw schulden
  • Stap 2. U zet gegevens over uw huishouden en uw inkomsten op een rij
  • Stap 3. U krijgt een lijst van maandelijkse uitgavenposten en past deze aan aan uw werkelijke situatie
  • Stap 4. In een overzicht ziet u welke ruimte er is in uw budget om aflossingen te doen
  • Stap 5. U krijgt een voorstel hoe u de aflosruimte over de schuldeisers kunt verdelen, en wanneer u dan schuldenvrij bent
  • Stap 6. In een handig actieplan ziet u precies welke actie u nu moet ondernemen richting uw schuldeisers om een regeling met hen te treffen. U vindt daar direct de passende voorbeeldbrieven bij. Ook kunt u alle resultaten als pdf opslaan of uitprinten.

Met de tool maakt u dus een plan om schuldenvrij te worden. Wel moet u serieus werk maken van het invullen. Goede voorbereiding is belangrijk, op deze pagina vindt u daarvoor een checklist (bovenaan). Of bekijk de uitgebreide uitleg bij de stappen.

Actielijst zelfjeschuldenregelen.nl

Andere informatie

Misschien bent u op zoek naar algemene informatie over schulden en schuldhulpverlening. Of heeft u zelf een plan gemaakt en heeft u alleen voorbeeldbrieven nodig om regelingen te treffen met uw schuldeisers. Dan kunt u bijvoorbeeld naar deze pagina's:

Lukt het u niet zelf?

U bent niet de enige. Schuldenproblemen zijn ingewikkeld en het is niet vreemd om hulp te vragen. Uw gemeente kan u helpen. Wacht niet, maar neem zo snel mogelijk contact op.