Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Het verhaal van Aisha (31)

‘Na de stressvolle tijd van mijn scheiding en de geldproblemen is rust voor mijn dochter nu het allerbelangrijkst’.

Het verhaal van Aisha (31)

Aisha (31) is gescheiden en heeft een dochter van 6 jaar. Ze werkt parttime, zodat ze ook nog tijd voor haar dochter heeft. Daardoor heeft ze natuurlijk ook minder inkomsten.

Geen spaargeld meer...

Mijn ex was altijd in voor nieuwe dingen. Hij verraste mij ook regelmatig met cadeautjes of een onverwacht avondje uit. We waren samen echte levensgenieters. Toen onze dochter was geboren, wilde hij met een vriend een eigen zaak beginnen. Ze leenden geld bij de bank, maar omdat ze onderling geen duidelijke afspraken hadden gemaakt, kregen ze al snel knallende ruzie. Mijn ex ging alleen door... Omdat die vriend het financiële deel altijd deed, moest hij dat nu ook zelf doen. Na een paar tegenslagen kreeg ik steeds sterker het gevoel dat hij het overzicht helemaal kwijt was. Hij kwam zijn beloftes niet na en ging steeds vaker naar de kroeg. Als hij dan thuis was, wilde hij niet praten en werd hij boos als ik ernaar vroeg…

Op een geven moment heb ik voor mezelf en mijn dochter gekozen en ben ik naar mijn ouders gegaan. Ik kwam er toen pas achter dat mijn spaargeld ook in rook was opgegaan en ik kreeg allemaal rekeningen voor de auto die op mijn naam stond…

Omdat ik zelf ook niet meer goed wist hoe ik er nu financieel voor stond, heb ik samen met mijn vader alles op een rijtje gezet. Dat betekende ook eerlijk zijn en dat was best confronterend. Toen ik zag wat ik altijd uitgaf aan de kapper en aan speelgoed en kleding voor mijn dochter, schrok ik er zelf van…

Meer werken

Via de gemeente kwam ik gelukkig in aanmerking voor een betaalbare huurwoning. En wat was ik blij dat ik altijd was blijven werken…. Ik ben toen wel meer uren gaan werken, maar fulltime is voor mij nu nog geen optie. We hadden afgesproken dat mijn ex alimentatie betaalt, maar voordat dat goed was geregeld, ging er een hele tijd voorbij.
Die auto heb ik verkocht, maar ik kreeg er niet veel voor terug. Ik moest nog heel lang geld terugbetalen en zat regelmatig aan de telefoon om betalingsafspraken te maken. Ik at vaak bij mijn ouders en mijn moeder past graag op. Ik vond het heel zwaar om mijn geld nooit meer eens lekker te laten rollen. Helemaal voor mijn dochter, ik ben dan ook maanden bezig geweest om her en der goedkope en leuke Sinterklaascadeautjes bij elkaar te sprokkelen.

Na twee jaar schuldenvrij!

Toch was ik ook trots op mezelf, dat ik het alleen redde en mijn ex niet meer nodig had. Na twee jaar was ik eindelijk klaar met alles terugbetalen en dat heb ik samen met mijn ouders en dochter gevierd in een pannenkoekenrestaurant, een heel speciaal moment.

Ik heb nu een nieuwe vriend, maar we wonen nog niet samen. Als het zover komt, zal het me in ieder geval nooit meer gebeuren dat we ons geld samen op een hoop gooien.

Dat klinkt misschien niet zo romantisch, maar ik heb mijn lesje geleerd en ben heel voorzichtig geworden met mijn geld. Mijn nieuwe vriend is juist gevallen voor mijn zelfstandigheid en onafhankelijkheid, dus dat komt helemaal goed!

Ook uw schulden aanpakken?