Handige links

Organisaties en sites die u verder kunnen helpen. Klik op de links voor aanvullende informatie.

A-Z

AFM

De AFM houdt toezicht op het gedrag van iedereen die actief is op de markt van sparen, lenen, beleggen en verzekeren: afm.nl.

Belastingdienst

Op toeslagen.nl kunt u berekenen of u in aanmerking komt voor tegemoetkoming van de overheid. Voor belasting vragen kunt u gratis bellen met de belastingtelefoon: 0800-0543.

Berekenuwrecht.nl

Op berekenuwrecht.nl kunt u berekenen op welke landelijke tegemoetkomingen u recht heeft en wat ze u opleveren. Ook de regelingen van veel gemeenten zijn hierin opgenomen.

BKR

Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert  leningen, betalingsachterstanden en betalingsregelingen in Nederland. Het gaat  bijvoorbeeld om een persoonlijke lening, een postorderkrediet, creditcard of een winkelpas. In het register staan alle consumenten die een krediet hebben of de laatste vijf jaar hebben gehad. Wilt u weten hoe u geregistreerd staat? Vraag een inzage bij BKR. Voor meer informatie, zie bkr.nl.

Juridisch Loket

Bij het Juridisch Loket kunt u terecht met juridische vragen. Dit kan telefonisch 0900 - 8020, via de website (juridischloket.nl) of door een bezoek te brengen aan één van de 30 vestigingen. U krijgt gratis informatie en advies of wordt indien nodig doorverwezen naar een advocaat of mediator.

KBvG

Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders: kbvg.nl.

Korrelatie

Wilt u praten over uw zorgen rond uw geldproblemen? Neem contact op met Korrelatie: anonieme en professionele hulpverlening.

Nibud

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens: nibud.nl 

NVVK

De NVVK (Vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren)  is de brancheorganisatie van kredietbanken en schuldhulpverlenende instellingen in Nederland. De NVVK heeft een eigen Gedragscode Schuldregeling. In deze gedragscode is vastgelegd op welke manier de leden omgaan met verzoeken tot schuldregeling. nvvk.eu.

Persoonlijk Budgetadvies

Wilt u weten hoeveel u opzij zou kunnen zetten of verandert uw financiële situatie? Hoogste tijd om uw financiën eens op een rijtje te zetten. Dat kan met het gratis online Persoonlijk Budgetadvies van het Nibud.

WSNP

Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen:  wsnp.rvr.org.

Zie ook: Begrippen A-Z

Balie 
Over deze site

Het Nibud en de NVVK zijn de initiatiefnemers van zelfjeschuldenregelen.nl