Persoonlijke verhalen

Lees hoe anderen uit de schulden kwamen

U bent niet de enige die in financiële problemen is gekomen. Vele huishoudens overkomt dit, om heel verschillende redenen. Gelukkig zijn er veel voorbeelden van mensen die door de stappen van deze site te doorlopen, tot een oplossing kwamen. Lees hier hoe zij dat deden.

Dennis

Dennis ging na zijn studie snel op zichzelf wonen, richtte zijn nieuwe appartement mooi in en genoot van zijn vrijheid. Totdat ineens zijn mobiele telefoon werd afgesloten en hij merkte dat hij elke maand dieper in het rood kwam ....
Een goed plan van aanpak en een paar maanden heel rustig aan doen waren er wel voor nodig, maar toen had Dennis zijn financiën weer op orde. Nu zal het hem niet snel weer overkomen dat hij geldproblemen krijgt!

Man op de bank met een laptop en papieren 

Aisha

Aisha (31) is gescheiden en heeft een dochter van 6 jaar. Ze werkt parttime, zodat ze ook nog tijd voor haar dochter heeft. Daardoor heeft ze natuurlijk ook minder inkomsten. "Mijn ex was altijd in voor nieuwe dingen. Hij verraste mij ook regelmatig met cadeautjes of een onverwacht avondje uit. We waren samen echte levensgenieters. We kregen samen een dochter en mijn man wilde met een compagnon een eigen zaak beginnen. Daardoor raakten we al snel in de financiële problemen..."

Vrouw met administratie in keuken 

Mariska en Remco

Mariska en Remco hebben 2 kinderen en ze wonen in een gezellig rijtjeshuis dat ze 10 jaar geleden hebben gekocht. In die tijd ging het met het bedrijf waar Remco werkte zo goed dat hij regelmatig salarisverhogingen en bonussen kreeg. Ze lieten het geld graag rollen. Totdat Remco onverwachts zijn baan kwijtraakte.... Remco en Mariska wilden eerst niet onder ogen zien dat ze hun uitgavenpatroon aan moesten passen. Pas toen Mariska niet meer kon pinnen zag ze in dat er iets moest veranderen, wilden ze hun huis niet kwijtraken.

Stel aan eettafel met administratie