Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Waar vind ik mijn schulden?

Waar heeft u schulden, en hoe groot zijn ze? Vraag het op bij BKR.

Als u niet meer precies weet waar u schulden heeft, kan het Bureau Krediet Registratie u hier inzage in geven. Door inzage te vragen in wat er op uw naam geregistreerd staat, weet u of u nog 'slapende schulden' heeft die u mee kunt nemen in uw schuldenoverzicht.

Alle schulden op een rij

Om uw schulden te regelen, is het belangrijk dat u alle schulden op een rij heeft. Als er onverwacht een oude schuld boven water komt, betekent dit vaak dat u uw reeds gemaakte betalingsafspraken moet herzien. Dit kost niet alleen tijd en energie, maar er is ook een risico dat schuldeisers niet akkoord gaan met een nieuwe afbetalingsregeling.

Uw registratie inzien?

Het BKR registreert persoonlijke leningen, doorlopende kredieten, bezit van creditcards en klantenkaarten. Ook een mobiele telefoon (van meer dan 250 euro) op afbetaling wordt sinds 1 mei 2017 geregistreerd. Hypotheek wordt gemeld bij 3 maanden betalingsachterstand. Studieschulden, huur en energie worden hier niet geregistreerd. Deze schulden kunt u opvragen bij de betreffende schuldeiser.

U kunt uw BKR-registratie inzien: tegen betaling van € 4,95 en op vertoon van uw legitimatiebewijs stuurt iedere bank in Nederland uw aanvraag naar het BKR. Binnen 5 - 10 werkdagen krijgt u uw gegevens thuisgestuurd. Als u het digitaal wilt regelen, is het duurder.