Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Verder lezen

A-Z lijst van links naar meer informatie over het oplossen van schulden.

Hieronder vindt u een a-z lijst van organisaties en sites die u verder kunnen helpen.

AFM

De (Autoriteit Financiële Markten) AFM houdt toezicht op instellingen die actief zijn op het terrein van sparen, lenen, beleggen en verzekeren.

Naar afm.nl

Belastingdienst

Op toeslagen.nl kunt u berekenen of u in aanmerking komt voor tegemoetkoming van de overheid. Voor belastingvragen kunt u gratis bellen met de belastingtelefoon: 0800-0543.

Naar toeslagen.nl

Berekenuwrecht.nl

Op de Nibud-website berekenuwrecht.nl kunt u berekenen op welke landelijke tegemoetkomingen u recht heeft en wat ze u opleveren. Ook de regelingen van veel gemeenten zijn hierin opgenomen.

Naar Berekenuwrecht.nl

Beschermingsbewind

Op deze site vindt u informatie over (beschermings-)bewind.

Naar rechtspraak.nl/bewind

BKR

Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert leningen, betalingsachterstanden en betalingsregelingen in Nederland. Het gaat bijvoorbeeld om een persoonlijke lening, een postorderkrediet, creditcard of een winkelpas. In het register staan alle consumenten die een krediet hebben of de laatste vijf jaar hebben gehad. Wilt u weten hoe u geregistreerd staat? Vraag uw gegevens op bij BKR.

Naar bkr.nl

CJIB

Heeft u een schuld bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB)? Op hun site leest u veel informatie over hun werkwijze.

Naar CJIB

Huis onder water

Deze site geeft informatie over financiële problemen met betrekking tot uw eigen huis en biedt hulp bij het in kaart brengen van uw situatie, zodat u kunt bepalen of het noodzakelijk is om actie te ondernemen.

Naar huisonderwater.eu

Juridisch Loket

Bij het Juridisch Loket kunt u terecht met juridische vragen. Dit kan telefonisch 0900 - 8020, via de website of door een bezoek te brengen aan één van de 30 vestigingen. U krijgt gratis informatie en advies of wordt indien nodig doorverwezen naar een advocaat of mediator.

Naar juridischloket.nl

KBvG

Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders. Op de site vindt u informatie over de werkwijze van deurwaarders. En u kunt ook zelf uw beslagvrijevoet uitrekenen.

Naar kbvg.nl

Korrelatie

Wilt u praten over uw zorgen rond uw geldproblemen? Neem contact op met Korrelatie: anonieme en professionele hulpverlening.

Naar Korrelatie.nl

Nibud

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens. Op de website vindt u veel tips en hulpmiddelen om grip op geld te houden.

Naar Nibud.nl

NVVK

De NVVK is de branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren in Nederland. De NVVK heeft een eigen Gedragscode Schuldregeling. In deze gedragscode is vastgelegd op welke manier de leden omgaan met verzoeken tot schuldregeling.

Naar nvvk.nl

Persoonlijk Budgetadvies

Met het gratis online Persoonlijk Budgetadvies van het Nibud zet u uw inkomsten en uitgaven op een rij, en kunt u ontdekken waar bespaarruimte is.

Naar Persoonlijk Budgetadvies.nl

Schuldenwijzer

Schuldenwijzer is een platform waar je overzicht kunt krijgen van welke deurwaarders een vordering op u hebben.

Naar Schuldenwijzer

Schuldhulpverlening aan ondernemers

De NVVK heeft informatie over schulden bij ondernemers.

Naar schuldhulp voor ondernemers

Uw beslagvrije voet

Wilt u uw beslagvrije voet berekenen? Er is een tool die u daarbij helpt.

Naar Uwbeslagvrijevoet.nl

WSNP

Alles over de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen.

Naar rechtwijzer.nl

Zorgverzekeringslijn

Informatie en advies over het oplossen van zorgverzekerings­schulden.

Naar zorgverzekeringslijn.nl